fredag 4 maj 2012

Keep it simple


Perfekt?

Innebär det att klara av att förverkliga alla sina idéer? Att leva i en familj där alla är lyckliga och lyckade? Handlar det om att inte ha några svagheter? Går det ut på att alltid vara tillgänglig och att kunna tillgodose alla andras behov? Lever du upp till tanken om perfektionism när du redan tänkt det någon annan säger, eller tidigare gjort det någon försöker göra nu? Går det ut på att vara vacker i alla andras ögon? Är du perfekt om du aldrig tänker en negativ eller elak tanke? Är du perfekt om du aldrig gör ett satvfel? Är du perfekt om du aldrig känner dig misslyckad?

Jag tror att inom oss alla, finns den perfekta kärnan. En högst individuell kärna som ingen är den andra lik. Det är därför vi aldrig ska jämföra oss med någon annan. 
Spegelbilden blir alltid förvrängd.

Efter att Michelangelo mejslat fram sin Pietà ur ett marmorblock, påstod han att konstverket alltid hade funnits där, han hade bara huggit bort det överflödiga. På samma sätt tror jag att vi kan skala av våra yttre lager, så att själen kan få anta den bekväma form den var menad att ha.

Jag önskar att vi alla skulle våga lita på att vi är fullkomliga och tillräckliga och nöja oss med det vi har och de vi är, innerst inne, under alla lager av tankar och känslor. Om vi skulle låta vår själ styra vårt liv, istället för det motsatta, så tror jag att vi skulle kunna skapa en vackrare värld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar